Pieni kirjakauppa Bloomsburyssa

 

Pieni kirjakauppa Bloomsburyssa (Tammi, 2022, 347s.) on Annie Darlingin ihana kevythenkinen rakkausromaani, jonka tapahtumapaikkana on ihana pieni kirjakauppa, Bloomsburyssa, Lontoossa. kirja aloittaa myös Bloomsburyn kirjakauppa nimisen kirjasarjan.Kirjan päähenkilönä on Posy, joka perii kirjakaupan sen entiseltä omistajalta tämän kuoltua. 

Testamentissa kuitenkin todetaan, että jos Posy ei saa kirjakauppaa kukoistamaan kahden vuoden sisään, kaupan perii entisen omistajan sukulainen, Sebastian Thorndyke, joka on koko Lontoon hävyttömin poikamies, sekä Posyn ensirakkaus. Pitääkseen kaupan pystyssä Posy päättää muuttaa sen Onnellisten kirjojen kaupaksi, joka on romanttiseen kirjallisuuteen erikoistunut kirjakauppa. Mutta muutos ei ole helppo varsinkaan kun ärsyttävä ensirakkaus pyörii jaloissa. 

Tykkäsin kirjan lämminhenkisyydestä ja rakkaustarinasta. Miljöö oli mielestäni mielenkiintoinen ja nautin usein kun lukemassani kirjassa tapahtumat liittyvät jotenkin kirjoihin. Silloin tuntuu kuin pääsisi oman elämän ja kirjan väliin sujahtamaan mutkattomasti. 

Annan kirjalle arvosanaksi 4/5

29.7.2023

Kommentit

Suositut tekstit