Amerikan kuninkaalliset


Amerikan kuninkaalliset on Katharine McGeen kirjoittama vuonna 2019 julkaisema nuorten romaani, jonka on suomentanut Outi Järvinen (Otava, 445 sivua). Amerikan kuninkaalliset on samannimisen kirjasarjan avausosa. 

Kirja kertoo Washingtoneista, skandaalinkäryisestä Amerikan kuningasperheestä ja perheen nuorison rakkauselämästä. Kirjan päähenkilöinä ovat Beatrice, josta on tulossa Amerikan ensimmäinen kuningatar, hänen pikkusiskonsa Samantha, joka tunnetaan paremmin nimellä bileprinsessa. Lisäksi päähenkilöinä ovat Samanthan kaksoisveljen ex-tyttöystävä Daphne, joka edelleen haikailee prinssi Jeffersonin perään samoin kuin Samin paras ystävä Nina, joka on viimeinen muttei todellakaan vähäisin kirjan päähenkilöistä. 

Kirjassa jokaisella päähenkilöllä on ryttyjä rakkaudessa. Daphne haikailee edelleen ex-poikaystävänsä perään, Nina on rakastunut parhaan ystävänsä veljeen. Sam puolestaan siihen ainoaan ihmiseen jota ei voi saada. Beatrice puolestaan etsii itselleen puolisoa, muttei kuitenkaan rakkaudesta, vain ja ainoastaan vahvistaakseen asemaansa ensimmäisenä tulevana kuningattarena. Soppa on täten valmis, sillä henkilöhahmojen väliset suhteet ovat monimutkaisia, kuin yksi iso hämähäkinverkko jossa kaikki liittyy toisiinsa jollain tavalla.

Juoni on melko nopea tempoista ja imaisee lukijan nopeasti mukaansa sukeltamaan syvälle tähän keitokseen. Kirja saa lukijan tuntemaan tunteita aivan laidasta laitaan, mikä kertoo kirjailijan taidosta kirjoittaa uskottavaa tekstiä. 

Suosittelisin kirjaa sellaiseksi hömppäkirjaksi, jota lukea kun haluaa heittää aivot narikkaan ja vain uppoutua rakkaustarinaan. Loppuun päästyäsi haluat vain jatkaa samalla silmänräpäytyksellä seuraavaan osaan sillä kirja loppuu erittäin mehukkaaseen juonenkäänteeseen.

Annan kirjalle arvosanaksi 4+/5

10.3.2023 

Kommentit

Suositut tekstit