Olipa kerran särkynyt sydän

 Olipa kerran särkynyt sydän on Stephanie Garberin uuden kirjasarjan aloitusosa, jonka on suomentanut Kaisa Kattelus (WSOY, 2022, 336s.). Kirja sijoittuu Garberin edellisen, huippusuositun Caraval-trilogian mystiseen maailmaan.

 Kirjan päähenkilö on Evangeline Fox, joka on juuri saanut selville, että hänen rakkaansa on menossa naimisiin toisen naisen kanssa. Evangeline lähtee etsimään Herttaprinssiä ja solmii hänen kanssaan sopimuksen. Herttaprinssi lupaa estää häät, kolmea suudelmaa vastaan. Evangeline tietää että kohtaloiden kanssa on hengenvaarallista tehdä kauppaa, mutta hänen on pysäytettävä häät. 

Jos nautit Caraval-trilogiasta, tulet nauttimaan myös tästä uudesta sarjasta. Kuten usein fantasiakirjasarjoissa, tässäkin on melko hidas alku, jossa rakennetaan maailmaa ja tarinaa. Mutta kun tästä pääsee yli ja mukaan tähän maagiseen maailmaan, kirja imaisee lukijan mukanaan. Juonenkäänteet ovat mielenkiintoisia ja pitävät lukijan melko hyvin mukanaan. Itse henkilökohtaisesti nautin enemmän Caravalista, näin tämän sarjan ensimmäisen kirjan luettuani. Seuraava osa, Onnettoman lopun balladi, julkaistaan suomeksi lokakuussa 2023. 

Annan kirjalle arvosanaksi 3,5/5

16.3.2023

Kommentit

Suositut tekstit