Amerikan kuninkaalliset - Majesteetti


 Amerikan kuninkaalliset - Majesteetti on toinen osa Katharine McGeen Amerikan kuninkaalliset kirjasarjaa. Kirjan on suomentanut Outi Järvinen (Otava, 2021, 392 sivua). 

Beatricesta on tullut kuningatar ja Samanthasta kruununperillinen. Tämä uusi perheen sisäinen valta-asettelu luo kitkaa siskosten välille samalla kun Beatrice suunnittelee häitään Teddyn kanssa. Samantha yrittää etsiä itselleen prinssiä, jonka avulla hän saisi Teddyn mustasukkaiseksi. Nina on pikkuhiljaa pääsemässä yli erostaan prinssi Jeffersonin kanssa ja on nappaamassa uutta matoa koukkuun. Jefferson puolestaan haikailee edelleen Ninan että Daphnen perään. Daphne on kuitenkin vain ja ainoastaan kiinnostunut valta-asemastaan jonka saisi takaisin palatessaan prinssin rinnalle. 

Kirjasarjan toinen osa jatkaa juontaan helposti siitä mihin ensimmäinen osa päättyi. Kirja on jälleen kerran mukaansatempaava ja imaisee lukijan hetkessä mukaansa. Juonenkäänteet ovat osa yllättäviä, mutta osa on hyvin ennalta-arvattavia. Tämä ei silti mielestäni vähennä kirjan arvoa millään tavoin. 

Tämä toinen osa on ehdottomasti luettava, jos on lukenut sarjan ensimmäisen osan. Luvassa on lisää suhdekiemuroita, yllättäviä tuttavuuksia ja totta kai rakkautta. 

Annan kirjalle arvosanan 4,5/5

12.3.2023

Kommentit

Suositut tekstit