Royalteen 1: Puoli valtakuntaa

Royalteen on Randi Fuglehaugin ja Anne Gunn Halvorsenin kirjasarja, jonka avausosa on Puoli valtakuntaa (WSOY, 2022, 296s.). Kirjan on suomentanut Kati Valli. Kirja löytyy myös e- ja äänikirja palveluista. Ensimmäisestä osasta on myös julkaistu Netflix-elokuva, Royalteen. 

Kirjan päähenkilönä on 17v. Lena, joka on juuri muuttanut Osloon. Hän aloittaa uudessa koulussa, jossa myös kuninkaalliset kaksoset, prinssi ja prinsessa käyvät kouluaan. Lenalla on juorukuningattaren maine vanhassa koulussaan ja suuri salaisuus kotona. Kumpikaan näistä ei saa paljastua uuden koulun oppilaille, tai Lena on mennyttä. Hänen aikomuksenaan on pitää matalaa profiilia uudessa koulussa, mutta ihastuukin prinssi Kalleen ja yhtäkkiä hän onkin koko Norjan kansan huulilla. 

Tykkäsin erityisesti siitä kuinka keveään tyyliin kirja on kirjoitettu, vaikka siinä käsitelläänkin tabuja aiheita. Kirja oli helppolukuinen ja Lenan salaisuus ei todellakaan ollut ainakaan minun mielestäni ennalta-arvattava. Tämä kirja oli sellaista kevyttä hömppää, jonka lukeminen oli nopeaa ja kirjasta jäi hyvä mieli. 

Annan kirjalle arvosanaksi 4/5

25.4.2023

Kommentit

Suositut tekstit