Kiltti tyttö, julma kosto

 Kiltti tyttö, julma kosto, (Otava, 2023, 384s.) on jatko-osa Holly Jacksonin Kiltin tytön murhaoppaalle. Kirjassa Pip kärsii edellisvuoden traumoistaan, jotka sai ollessaan etsivä, ja hän aloittaa poikaystävänsä Ravin kanssa tekemään true crime- podcastia murhasta jonka he ratkaisivat. 

Kuitenkin Pipin on taas lähdettävä seikkailuun etsivänä, sillä hänen tuttavansa Jamie katoaa mystisesti. Mutta tällä kertaa kaikki ovat tietoisia Pipin pyrkimyksistä, eikä mikään pysy salassa. Kerkeääkö Pip löytämään Jamein ennen kuin on liian myöhäistä?

Varoituksen sana pitää kuitenkin sanoa, että tässä sekä edellisessä osassa kuvataan toisinaan raakojakin asioita ja Kiltti tyttö, julma kosto on toisinaan myös ahdistava. Kirjassa myös käsitellään mielenterveydellisiä asioita, jotka joku saattaa kokea ahdistaviksi. 

Vaikka kirja toisinaan olikin ahdistava, pidin siitä kovasti ja juonenkäänteet pitivät lukijan hyvin otteessaan. Pidin kuitenkin ehkä enemmän sarjan ensimmäisestä osasta, mutta en malta odottaa, että pääsen lukemaan trilogian viimeisen osan. 

Annan kirjalle arvosanaksi 4/5

28.7.20203

Kommentit

Suositut tekstit