If he had been with me

 If he had been whit me on Laura Nowlinin (Sourcebooks Fire, 2013, 336 s.) on riipaiseva rakkausromaani, jonka loppuratkaisu takaa varmat kyyneleet. Kirja on ollut TikTok sensaatio, ja on valittu New York Timesin Nuorten aikuisten bestselleriksi. 

Kirjan päähenkilönä on nuori nimeltä August, joka aloittaa uuden koulun, löytää uudet ystävät ja
rakastavan poikaystävän. Mutta ei silti saa mielestään naapurissa asuvaa Finniä. Kirja seuraa Augustin elämää koulussa ja sen ulkopuolella. Ja kun kaikki on juuri kääntymässä hyväksi, jotain aivan kauheaa tapahtuu. 

Kirjan alku on lukuhetkellä erittäin hämmentävä, mutta kun kirjaa pääsee pidemmälle ymmärtääkin yhtäkkiä kaiken. Kirjassa käsitellään myös mielenterveydellisiä asioita, joten osa lukijoista voi kokea kirjan ahdistavaksi. Kirja myös on takuuvarma keino saada itsensä kyynelehtimään. 

Nowlin kuvaa mielestäni nuorten mielenmaisemaa melko realistisesti. Kirjoitustyyli taas tuntuu välillä melko paikoillaan junnaavalta, eikä vaivatta eteenpäin kulkevalta. Tämä tiputti henkilökohtaisia pisteitäni, sillä nautin yleensä nopeatempoisista kirjoista. Muuten kirja oli todella avartava ja toivoisin että mahdollisimman moni ihminen kirjan lukisi, vaikka se ei tuntuisikaan täysin omalta genreltä. Englannin kieli kirjassa on melko helposti ymmärrettävää, joten mielestäni kirja sopii erittäin hyvin sellaiselle henkilölle, joka on juuri aloittamassa lukemaan kirjoja englanniksi. 

Annan kirjalle arvosanaksi 3/5

15.8.2023


Kommentit

Suositut tekstit